Wie ben jij?

Iedereen is uniek en daarom maak ik per persoon een aanpak op maat.

Of je nu een startende ondernemer bent of al langer bezig bent als professional. Of je nu al heel goed weet waar je krachten liggen of dat je nog op zoek bent. Of je met een vaag idee zit of met een uitgewerkt plan, of je met je handen of juist veel met je hoofd bezig bent. Ik voel vrij snel aan welk gebied de meeste aandacht nodig heeft en help je met het maken van de juiste keuzes om je doel te bereiken.

Op basis waarvan werk ik?
In mijn manier van werken gebruik ik een aantal invalshoeken. Ik geloof in de toepassing van verhalen in communicatie, het bekrachtigen van persoonlijkheidskenmerken en het belang van zintuiglijke ervaringen.

Archetypen

Persoonlijkheidskenmerken
Om erachter te komen wie je bent, wat je doet en voor wie, gaan we met behulp van archetypen onderzoeken met welk type jij je het meest identificeert. Deze stap is gebaseerd op de persoonlijkheidstypen van Jung. Carl Jung geloofde dat universele, mythische personages – de archetypen – in het collectieve onbewuste van mensen over de hele wereld zijn opgeslagen. Het zijn bepaalde types met persoonlijkheidskenmerken, drijfveren, talenten, motivaties, verlangens en angsten die iedereen (her)kent, hetzij uit je directe omgeving, uit films of verhalen van je voorouders. Je kiest uit een groot aantal archetypen degene die het meest overeenkomt met jouw persoonlijkheidskenmerken. We kijken samen naar je kernwaarden en de waarden van je merk of je product. Wat laat je zien en wat niet? Wat is alleen zichtbaar voor jou, de maker? En wat maakt je verhaal authentiek? Wat zijn je angsten, je dromen, je liefdes, je fascinaties en je woede? Wat is je intrinsieke motivatie? De bron van je creativiteit? Hoe meer je over jouw archetype weet, hoe beter jij in zijn of haar huid kan kruipen.

Zintuigen

Zintuiglijke ervaringen

Door de vijf zintuigen neem je de buitenwereld waar. Ze zijn de verbinding tussen jou en de fysieke werkelijkheid. Ze zijn de deuren tot je inspiratie. Je zintuigen zijn bepalend (bewust en onbewust) hoe je je op een specifieke plek voelt of wat je over een ander denkt.

In de trajecten die ik bied werken we met workshops rondom twee belangrijke zintuigen: zien en ruiken. Waar ‘zien’ vaak heel bewust is, is geur iets wat onbewust je merk een extra dimensie geeft. En waar je mensen onbewust aanspreekt.